Natural Balance Horse Dentistry

Paardengebitsverzorging van het hoogste niveau op de meest paard vriendelijke manier!

Het verschil zit in de details!

De service met de NBD (Natural Balans Dentistry) methoden waarin True Blue is gespecialiseerd geeft uw paard optimaal comfort en balans in het gebit met als gevolg optimale beweging in het lichaam en als resultaat verbeterde prestaties van uw paard! Bekijk het filmpje voor een uitgebreide uitleg:

 

Dit filmpje (gemaakt door Monique De Hond van naturalhorsemo.comgeeft een indruk van de werkwijze van een NBD paardentandarts.

 

De passie voor het paard en wat er verbeterd kan worden voor het dier, zijn direct terug te vinden in de manier waarop True Blue te werk gaat!

DSC_7230

Mijn naam is Huub Rietberg, ik ben paardentandarts.

Als paardentandarts ben ik altijd bezig om vanuit het paard te denken. In de omgang met paarden is samenwerken met het paard een van de belangrijkste dingen. Als paardentandarts is dit erg belangrijk. Zodoende wordt een gebitsbehandeling bij uw paard(en) vlotjes en met zo weinig mogelijk stress afgehandeld.

Naast paardentandarts ben ik ook horsemanship trainer/instructeur.  Als horsemanship trainer heb ik mij verdiept in verschillende manieren van het trainen van paarden. Een van de trainers die mij erg aanspreekt is Mark Rashid. Mark Rashid verwijst in een van zijn boeken naar de Advanced Whole Horse Dentistry School van Spencer LaFluer. Dit is de allerbeste school voor een opleiding tot paardentandarts die er te vinden is. Deze opleiding houdt rekening met het gehele paard en focust niet alleen op de scherpe kantjes van het gebit. Een opleiding die in mijn ogen echt staat voor wat het paard nodig heeft en niet alleen gericht is op beter eten maar ook op beter presteren in een betere algehele balans van uw paard(en).

AWHD_Logo

Deze opleiding wordt verzorgt op verschillende locaties in de verenigde staten waarvan het AWDH learning center gebruik maakt. Op deze locaties zijn voldoende paarden beschikbaar om de methode op toe te passen begeleidt door verschillende NBD instructeurs.  De opleiding duurt ongeveer 2 jaar en omvat een 600 studie uren om de volledige stof te verwerken. Daarnaast komen de NBD practicanten minimaal 1 keer per 2 jaar bij elkaar om ervaringen en studies waar ze mee bezig zijn met elkaar te delen en te vergelijken.

 

 

2 reacties op “Natural Balance Horse Dentistry

  1. Beste,
    Uw werkwijze interesseert me enorm. Kan u me uw prijs meegeven aub ? Ik heb een quarter paardje van 15 jaar. Vorig jaar is hij door de tandarts behandeld. De manier waarop was ik niet helemaal voor te vinden. Mijn paardje staat in schilde.
    Alvast bedankt voor uw feedback,
    Caroline Gubbi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *